Write your awesome label here.
Audio Mastering

AUDIO MASTERING στα Ελληνικά!

41 Videos
Για τους πολλούς, το Mastering παραμένει ένα "μυστήριο". Γιατί είναι απαραίτητο, πότε το κάνουμε και κυρίως ποιά είναι τα στάδια για ένα Mastering και τι περιλαμβάνουν; Σε όλα αυτά -και λίγα περισσότερα- θα μας ξεναγήσει ο Έκελον, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους mastering & mixing engineers στην Ελλάδα (και όχι μόνο).
Κάνε τη μουσική σου να ακούγεται όπως πρέπει, παντού!
Εισηγητής: Ekelon

Αυτό το Masterclass μπορείς να το αποκτήσεις και με το "Producer Bundle" και να εξοικονομήσεις χρήματα!

Producer Bundle
Αγόρασε μόνο αυτό!
  Αγόρασε το συγκεκριμένο σεμινάριο
  Μαζί με το Ableton Live Masterclass
  Απεριόριστη πρόσβαση για πάντα.
  Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 14 ημερών.
  Κερδίζεις 100€

  Έως και 12 δόσεις!

  Αγόρασε μόνο το συγκεκριμένο σεμινάριο
  Απεριόριστη πρόσβαση για πάντα.

  Έως και 5 δόσεις!

ON-DEMAND

Παρακολουθείς το μάθημα όποτε, όπως και απο όπου θέλεις. Απόλυτη ευελιξία!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Σε κεφάλαια και ενότητες προκειμένου να βρίσκεις πάντα αυτό που χρειάζεσαι.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου απο την Mind The Art και την High Hop Records.

Σχετικά
Εισηγητής
F.A.Q.

Το "Mastering" είναι μια διαδικασία που πατάει πάντα στις ίδιες βάσεις, είτε δουλεύει κάποιος αναλογικά είτε ψηφιακά και άσχετα με το software που χρησιμοποιεί.

Critical listening, compressors, ΕQ, Limiters... Ο συναρπαστικός κόσμος του sound processing σου αποκαλύπτεται -όχι μόνο- στην γλώσσα σου αλλά και απο έναν απο τους καλύτερους τεχνικούς!

Αυτό το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ειδικά για όλους όσους ενδιαφέρονται για το βήμα που ακολουθεί την μουσική παραγωγή και σου παρέχει τις γνώσεις, τις τεχνικές και τις απόψεις που χρειάζεσαι για να κυκλοφορήσεις την μουσική σου πιο γρήγορα από ποτέ!
  • Μάθε τις βασικές αρχές και τεχνικές καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες για αναδείξουν την μίξη ενός κομματιού και να το κάνουν να ακούγεται "ανταγωνιστικό".


  • Μάθε υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου τεχνικού με χρόνια -αποδεδειγμένης- παρουσίας που θα σε εμπνεύσει να ξεπεράσεις τα όρια σου.

  • Μάθε καλύτερα τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην βιομηχανία. Πώς να επιτυγχάνεις άψογη ποιότητα ήχου, να "ισορροπείς" τις συχνότητες, να εφαρμόζεις δυναμική επεξεργασία και να βελτιστοποιείς τα μουσικά κομμάτια για διάφορα συστήματα αναπαραγωγής ήχου.
Ο Έκελον έχει υπάρξει εραστής του ήχου για το μεγαλύτερο μέρος τηςζωής του. 

Η αγάπη του για τη μουσική τον οδήγησε στην μουσική τεχνολογία -στην οποία και αφιερώθηκε πλήρως- μετά την αποφοίτησή του από το Salford University (Bsc in audio technology).

Έχει τη δική του σουίτα στο κέντρο της Αθήνας (The Cave Studio), με εξειδίκευση στους τομείς του mixing και mastering, ενώ παράλληλα συνεργάζεται σαν live ηχολήπτηςμε διάφορους μουσικούς. 

Στην εικοσαετή διαδρομή του έχει δουλέψει σε πάνω από 30 στούντιο παραγωγές και μετρά πάνω από 1500 live shows ως ηχολήπτης. Στο The Cave έχει μαστεράρει πάνω από 40 δίσκους διάφορων μουσικών στιλ

Τέλος, είναι ενεργό μέλος του συγκροτήματος Lip Forensics.

Τί εξοπλισμό θα χρειαστώ;

Για την παρακολούθηση του Audio Mastering αρκεί ο υπολογιστής σου και ένα ζευγάρι ακουστικά ή ηχεία

Πρέπει να έχω το Logic Pro X?

Όχι! Η έννοια του Audio Mastering είναι η ίδια, το ίδιο ισχύει και για τις βασικές αρχές που το διέπουν. Συνεπώς, ότι βλέπεις μπορείς να το εφαρμόσεις στο δικό σου, αγαπημένο DAW.

Σε τί διαφέρει το Audio Mastering απο την Μουσική Παραγωγή;

H Μουσική Παραγωγή είναι μία ευρεία έννοια που περικλείει τα στάδια δημιουργίας ενός μουσικού έργου. Από την σύνθεση, την ενορχήστρωση, την ηχογράφηση ώς και την μίξη.

Το Audio Mastering απο την άλλη, είναι κάτι διαφορετικό. Καλείται να αναδείξει το τελικό μουσικό έργο (την τελική μίξη δηλαδή), να το κάνει να ακούγεται "ανταγωνιστικό" και να μεταφράζεται σωστά σε κάθε ηχοσύστημα.

Να έχουμε υπόψιν όμως πως, ενώ ένα καλό master μπορεί να αναδείξει μία καλή μίξη, ένα κακό master μπορεί να την καταστρέψει.

Καθώς επίσης και κανένα master δεν μπορεί να αναδείξει μία κακή μίξη...

Για να γίνω mastering engineer, πρέπει να γνωρίζω μουσική παραγωγή;

Θα ήταν καλό για εσένα, καθόλου απαραίτητο όμως.

Το Audio Mastering είναι μία εξειδικευμένη, απόλυτα τεχνική εργασία σε αντίθεση με την μουσική παραγωγή που πέρα από τα τεχνικά μέρη (και την απαραίτητη τεχνογνωσία) εμπεριέχει σε μεγάλο βαθμό την "καλλιτεχνία".

Θα μάθω να κάνω Master;

Σίγουρα θα κατανοήσεις όλα τα βασικά και απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να μάθεις να κάνεις master. 

Η αλήθεια είναι όμως πως χρειάζεται πολύ -προσωπική- και συνεχή μελέτη από μέρους σου, προκειμένου να φτάσεις σε ένα επαγγελματικό επίπεδο.

Μεγάλη σημασία έχει και το περιβάλλον εργασίας σου καθώς και ο εξοπλισμός σου. 

Σίγουρα όμως, θα είσαι σε θέση να μπορείς να κάνεις ένα (pre)master (ή fake master) με το οποίο:

1. θα μπορείς άνετα και με αυτοπεποίθηση να στείλεις το demo σου στα labels και στους συνεργάτες σου.
2. θα μπορείς να δώσεις έναν "οδηγό" στον master engineer που θα αναλάβει το κομμάτι σου ώστε να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες σου.

Το συγκεκριμένο Course γίνεται με το LOGIC PRO X.
Σε επηρεάζει; Μάλλον όχι.

Το Mastering, όπως και η Μουσική Παραγωγή ως συνολική έννοια, δεν έχουν να κάνουν τόσο με την εκμάθηση συγκεκριμένων εργαλείων, όσο με την διαδικασία καθαυτή.

Αυτό σημαίνει ότι άσχετα με το πρόγραμμα μουσικής παραγωγής που χρησιμοποιείς, το συγκεκριμένο course θα σε βοηθήσει τα μέγιστα καθώς όλες τις τεχνικές που θα παρακολουθήσεις, μπορείς να τις εφαρμόσεις παντού.
Π.χ. η λειτουργία και οι αρχές που διέπουν ένα Equalizer είναι ίδιες άσχετα με τον κατασκευαστή, το user interface κλπ.Large text.

Μαθήματα:

Δημιουργήθηκε με